Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Pannenkoek gevuld met fruit

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • lunch
  •  

Ingrediënten

  • 75 gram volkorenmeel
  • 1 ei
  • 200 ml halfvolle melk
  • ½ eetlepel vloeibare margarine
  • 200 gram fruit, bijv. 1 kiwi + paar aardbeien, stuk banaan + stukje sinaasappel
  • 2 eetlepels roomkaas light

Bereiding

  1. Doe het volkorenmeel, het ei en de helft van de melk in een kom en meng met de garde of met de mixer tot een glad beslag. Meng er de resterende melk door.
  2. Verhit een beetje vloeibare margarine in een koekenpan met een anti-aanbakbodem. Schep ½ van het beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan uitlopen. Laat de pannenkoek zachtjes bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is (tot er gaatjes ontstaan). Keer met behulp van een pannenkoekmes de pannenkoek om en bak deze nog ongeveer een minuut (tot hij los in de pan ligt). Bak op deze manier nog 1 pannenkoek.
  3. Maak het fruit schoon en snijd het klein.
  4. Bestrijk de pannenkoeken met de roomkaas, verdeel het fruit in het midden van de pannenkoek en rol hem op.
  5. Om mee te nemen: bestrijk de pannenkoeken met roomkaas, rol op en verpak in plasticfolie. Neem het fruit mee in een plastic bakje.

Ingrediënten over?

Kiwi: exotisch fruit, zoals kiwi kun je het beste buiten de koelkast op een droge plek bewaren.

Informatie over dit recept

Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 305 kcal 305 kcal
Eiwit 15 gram 15 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 8 gram 8 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 6 gram 6 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept