Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Pangasius op een groentebedje

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 aubergine
  • 2 vleestomaten
  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepels olie
  • ± 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 150 gram Mexicaanse groentenmix, diepvries
  • 2 stukken pangasius- of tilapiafilet
  • peper, nootmuskaat
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Was de aubergine en snijd hem in blokjes.
  3. Was de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  4. Pel de ui en snijd hem klein.
  5. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
  6. Voeg de aubergine en de stukjes tomaat toe en bak dit enkele minuten zachtjes.
  7. Voeg wat azijn en de groentenmix toe en laat het geheel enkele minuten zacht sudderen.
  8. Bestrijk de vis dun met de rest van de olie en bestrooi de filets met peper.
  9. Bak de vis in een koekenpan met een anti aanbakbodem of in een grillpan of onder de grill in ca. 6 minuten gaar en bruin.
  10. Breng de melk aan de kook.
  11. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  12. Schik de vis op de groente en geef de aardappelpuree erbij.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aubergine heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies pangasius met het ASC keurmerk.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 570 kcal 570 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept