Bereiding
- Was de kruiden. Pel de knoflook.
-
Pureer de helft van de koriander en van de knoflook, alle munt, de chilipeper, amandelen, het citroensap en de helft van olie met een staafmixer of in de keukenmachine tot een glad mengsel.
-
Bestrijk de stukken vis met deze chermoula.
-
Laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
-
Pel de ui en snijd klein.
-
Fruit de ui met het komijnzaad in de rest van de olie glazig.
-
Pers de rest van de knoflook erboven uit. Voeg de tomatenblokjes en wat peper toe en laat de saus 15 minuten zacht pruttelen.
-
Maak de snijbonen schoon en snijd in ruiten. Kook de bonen in weinig water in 10 minuten gaar.
-
Leg de vis met de chermoula in de tomatensaus en laat de vis in 10 minuten tegen de kook aan gaar worden.
-
Breng het water met het stukje bouillontablet aan de kook.
-
Doe de couscous in een pan en schenk de bouillon erover. Roer met een vork goed door en laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen.
-
Strooi de rest van de koriander over de couscous en de vis en serveer de snijbonen erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.