Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Pangasius in tomatensaus

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 pangasiusfilets
  • volkorenmeel
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 100 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 100 ml bouillon met minder zout
  • cayennepeper
  • basilicum

Bereiding

  1. Bestrooi de vis met peper en bestuif de filets met volkorenmeel.
  2. Bak de vis in de hete margarine in ca. 6-8 minuten lichtbruin en gaar.
  3. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  4. Pureer de tomatenblokjes met een staafmixer of in een keukenmachine.
  5. Verwarm de gepureerde tomaten met de gehalveerde tomaatjes en de bouillon.
  6. Maak op smaak met cayennepeper.
  7. Leg de vis in de saus en strooi er kleingesneden basilicum over.

Menusuggestie

Lekker met sperzieboontjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes
Bewaar een rest van de tomatenblokjes in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Verwerk de rest van de tomatenblokjes bijvoorbeeld in een pasta met champignons en doperwtjes.

Informatie over dit recept

Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Gekweekte pangasius uit Vietnam is een tweede keuze. 

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 205 kcal 405 kcal
Eiwit 20 gram 25 gram
Koolhydraten 6 gram 40 gram
Waarvan suikers 5 gram 8 gram
Vet 10 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 2 gram
Vezels 2 gram 10 gram
Zout
0,8 gram 0,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept