Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Pangasius in tomatensaus

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 2 pangasiusfilets
  • peper
  • volkorenmeel
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 gram tomatenblokjes zonder zout
  • oregano
  • 8 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon.
  3. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  4. Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
  5. Bestrooi de vis met peper en bestuif de filets met volkorenmeel.
  6. Bak de vis in de hete margarine in ca. 6-8 minuten lichtbruin en gaar.
  7. Verwarm de tomatenblokjes met de gehalveerde tomaatjes, wat oregano en peper.
  8. Was de basilicum en knip het klein.
  9. Leg de vis in de saus en strooi de basilicum erover. Geef de aardappelen en de sperziebonen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes
Bewaar een rest van de tomatenblokjes in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Verwerk de rest van de tomatenblokjes bijvoorbeeld in een pasta met champignons en doperwtjes.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (mei) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies pangasius met het ASC keurmerk.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 465 kcal 465 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,7 gram 0,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept