Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pan bagnat (Franse broodjes met groente)

Pan bagnat (Franse broodjes met groente)

Deze hartige lunchbroodjes met ansjovis strelen je tong.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • lunch

Ingrediënten

  • 2 flinke, rijpe tomaten
  • 1 rode puntpaprika
  • 4 radijsjes
  • 1 bosuitje
  • 2 takjes peterselie
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 ansjovisjes (blik)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ca. 1 eetlepel rode wijnazijn
  • peper
  • 2 bruine Italiaanse bollen

Bereiding

  1. Maak de groente en kruiden schoon.
  2. Laat de ansjovisjes uitlekken.
  3. Pel de knoflook.
  4. Pureer alles heel grof met een staafmixer of hak het met een mes klein.
  5. Maak op smaak met de olijfolie, wijnazijn en peper.
  6. Snijd de Italiaanse bollen open en beleg ze met het groentemengsel. Druk stevig aan en laat het brood even liggen, want het brood moet zacht worden van de vulling.

Ingrediënten over?

Bewaar de rest van de ansjovisjes afgedekt in een schaaltje in de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar. Gebruik ansjovisfiletjes als smaakmaker in soep of saus of in dit courgettegerecht.
Ansjovisfiletjes worden ingemaakt met zout. Voeg daarom geen zout toe aan het gerecht.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ronde tomaat is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat ansjovis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Europese ansjovis met MSC, uit de Middellandse zee is tweede keus.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 300 kcal 300 kcal
Vet 7 gram 7 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 6 gram 6 gram
Eiwit 10 gram 10 gram
Zout
1,4 gram 1,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept