Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Paella

Waan je in Spanje met dit heerlijke paellarecept.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 theelepel kukuma (geelwortel)
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 1 (groene) paprika
  • 1 courgette
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 100 gram garnalen
  • paprikapoeder
  • citroensap

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes. Bestrooi de kip met peper.
  3. Fruit de ui en de knoflook zacht in de hete olie.
  4. Bak de blokjes kip mee bruin.
  5. Voeg de rijst toe en meng er de kurkuma door.
  6. Voeg 250 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook het geheel 10 minuten.
  7. Maak de paprika en de courgette schoon. Snijd de groente in blokjes.
  8. Meng de paprika en de courgette door de rijst en kook het geheel nog 5 minuten.
  9. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  10. Schep de halve kerstomaatjes en de garnalen door de rijst en warm het geheel goed door.
  11. Maak de paella op smaak met wat paprikapoeder en citroensap.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Garnalen
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (juni) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat garnaal (gamba). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies alleen voor gamba (tijgergarnaal) met ASC.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 495 kcal 495 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 6 gram 6 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,9 gram 0,9 gram
Print dit recept
Deel dit recept