Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Paddenstoelenrijst met tofu

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 2 bosuitjes
  • 150 gram tofu
  • peper
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • tijm

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Laat de rijst afkoelen.
  3. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  4. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze klein.
  5. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringen.
  6. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met wat peper.
  7. Verwarm de olie en bak hierin de tofu bruin.
  8. Voeg de bosuitjes en de paddenstoelen toe en bak dit kort mee.
  9. Schep er bij gedeelten de koude rijst bij en laat alles onder voortdurend omscheppen heet worden.
  10. Verdun de tomatenpuree met 3 eetlepels water en schep dit door de rijst.
  11. Maak het gerecht op smaak met peper en wat tijm. Geef de sperziebonen erbij.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 540 kcal 540 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept