Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Paddenstoelenkaviaar

Zoek een ander recept

Chic en simpel voorgerecht, ook lekker als lunch.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • voorgerecht, lunch

Ingrediënten

  • 250 gram (kastanje)champignons
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 volkoren boterhammen
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt
  • 3 theelepels dille (vers of diepvries)
  • peper

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  2. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  3. Bak de champignons op hoog vuur in de margarine lichtbruin en neem ze uit de pan.
  4. Bak in de achtergebleven margarine de sjalot zacht en lichtbruin.
  5. Hak de paddenstoelen klein en meng de sjalot erdoor. Laat het mengsel afkoelen.
  6. Rooster de boterhammen en snijd ze schuin door.
  7. Roer door de champignons de yoghurt en de dille en maak dit op smaak met peper. Geef het bij het brood.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Yoghurt is heerlijk als ontbijt met nectarine en muesli

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sjalot heeft deze maand (juni) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 155 kcal 155 kcal
Eiwit 9 gram 9 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 4 gram 4 gram
Zout 0,5 gram 0,5 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.