Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Met een hoofdrol voor de zoete aardappel
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Paddenstoelenkaviaar

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 250 gram (kastanje)champignons
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt
  • 3 theelepels dille

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  2. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  3. Bak de champignons op hoog vuur in de margarine lichtbruin en neem ze uit de pan.
  4. Bak in de achtergebleven margarine de sjalot zacht en lichtbruin.
  5. Hak de paddestoelen klein en meng de ui er door. Laat het mengsel afkoelen.
  6. Rooster de boterhammen bruin en snijd ze schuin door.
  7. Roer door de champignons de yoghurt en de dille en maak dit op smaak met peper. Geef het bij het brood.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, wortelsalade met koriander en aardappelen.

Ingrediënten over?


Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sjalot is deze maand (januari) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 70 kcal 70 kcal
Eiwit 5 gram 5 gram
Koolhydraten 2 gram 2 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Zout < 0.1 gram < 0.1 gram
Eetwissel maken?
Met een Eetwissel maak je vandaag al een kleine stap binnen wat je nu al eet. Bij elke wissel zorg je beter voor jezelf en het milieu.