Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Overnight oats met wortel en walnoten

Dit havermoutontbijt laat je een nacht in de koelkast staan.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • ontbijt
  •  

Ingrediënten

  • 50 gram wortel (2 bospenen of een stuk winterwortel)
  • 400 ml halfvolle melk
  • 60 gram (8 eetlepels) havermout
  • kaneel
  • stukje sinaasappelschil
  • 40 gram walnoten

Materialen

Fijne rasp

Bereiding

  1. Was de wortel en rasp hem met een fijne rasp.
  2. Verdeel de wortel over twee glazen.
  3. Voeg per glas 200 ml halfvolle melk en 4 eetlepels havermout toe.
  4. Breng op smaak met een snufje kaneel.
  5. Voeg een klein beetje geraspte of heel fijn gesneden sinaasappelschil toe.
  6. Dek de glazen af en laat ze een nacht (ongeveer 8 uur) in de koelkast staan.
  7. Versier de oats de volgende dag met stukjes walnoot.

Ingrediënten over?

Winterwortel of bospeen:
Bewaar een stuk winterwortel of bospeen in de koelkast, dan blijven ze lekker knapperig. Verwijder eventueel loof, dan zijn ze langer houdbaar. De overige wortel kan gebruikt worden in een Thaise salade met pindadressing.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpeen is deze maand (juli) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 355 kcal 355 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 30 gram 30 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 4 gram 4 gram
Eiwit 15 gram 15 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept