Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Ovenschotel met vis, groente en een aardappeldakje

Ovenschotel met vis, groente en een aardappeldakje

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram vast kokende aardappelen
  • 300 gram snijbonen
  • 200 gram stevige visfilet, bijv. pangasius of tilapia
  • viskruiden zonder zout of peper en paprikapoeder
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 1 volkoren beschuit

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water net gaar.
  2. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in snippers. Kook de snijbonen in weinig water 5 minuten.
  3. Warm de oven voor op 175 °C.
  4. Snijd de vis in repen en bestrooi ze met viskruiden of peper en wat paprikapoeder.
  5. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  6. Snijd de aardappelen in plakken.
  7. Bestrijk een ovenvaste schaal met margarine.
  8. Bedek de bodem van de schaal met ca. de helft van de plakken aardappel.
  9. Schep hierop de uitgelekte snijbonen en de paprikablokjes.
  10. Leg de repen vis erop en dek dit af met de rest van de plakken aardappel.
  11. Meng de geraspte kaas met de verkruimelde beschuit en strooi dit over de aardappelen.
  12. Laat het gerecht in de hete oven in 45 minuten gaar en goudgeel worden.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijboon heeft deze maand (juli) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies pangasius met het ASC keurmerk.
buiten Schijf van Vijf De hoeveelheid beschuit is een dagkeuze buiten de Schijf van Vijf.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 480 kcal 480 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept