Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
-
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
-
Was de tomaten en snijd ze in stukken.
-
Snijd de boterhammen diagonaal doormidden.
-
Klop de eieren met de melk.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook een paar minuten op laag vuur.
-
Voeg de champignons toe en bak deze totdat ze gaar zijn, ongeveer 8 minuten.
-
Voeg de tomaat, tijm en peper toe, roer goed door en zet het vuur uit.
-
Vet een ovenschotel in met een beetje olie.
-
Zet een halve boterham schuin tegen de zijkant van de ovenschaal en schep er wat van het champignonmengsel tegenaan.
-
Herhaal dit met de rest van de boterhammen en het mengsel. Zo ontstaat er een soort dakpanstructuur met de snijkant naar beneden. Zorg er voor dat het mengsel niet helemaal naar de bodem zakt maar schep ook wat aan de bovenkant van de boterhammen voor een gelijke verdeling.
-
Giet de geklutste eieren over de boterhammen.
-
Verdeel de geraspte kaas over de boterhammen en bak de broodschotel in 40 minuten gaar.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.