Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd fijn.
-
Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.
-
Was de tomaten en snijd in stukken.
- Was de tijm en ris de blaadjes van de takjes.
-
Snijd de boterhammen diagonaal doormidden.
-
Klop de eieren met de melk los.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verwarm de olie en bak de ui en knoflook een paar minuten op lage stand.
-
Voeg de champignons toe en bak in 6-8 minuten gaar.
-
Voeg de tomaat, tijm en wat peper toe, roer goed door haal van de warmtebron.
-
Vet een ovenschotel in met wat olie.
-
Zet een halve boterham schuin tegen de zijkant van de ovenschaal en schep er wat van het champignonmengsel tegenaan.
-
Herhaal dit met de rest van de boterhammen en het mengsel. Zo ontstaat er een soort dakpanstructuur met de snijkant naar beneden. Zorg ervoor dat het mengsel niet helemaal naar de bodem zakt maar schep ook wat aan de bovenkant van de boterhammen voor een gelijke verdeling.
-
Giet de geklutste eieren over de boterhammen.
-
Verdeel er de geraspte kaas over en bak de broodschotel in 30-35 minuten gaar en lichtbruin.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.