Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Met volkoren noedels en witte kool voor een oosters tintje
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Noedelsalade met tofu en cashewnoten

Zoek een ander recept

Lekkere noedelsalade met tofu, sperziebonen en cashewnoten. Bekijk hoe makkelijk je dit recept maakt op ons YouTubekanaal.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram tofu
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 200 gram sperziebonen
  • 100 gram taugé
  • 175 gram volkoren noedels
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels olie
  • 5 takjes koriander
  • 25 gram ongezouten cashewnoten

Bereiding

  1. Pel de knoflook en hak het fijn.
  2. Snijd de tofu in blokjes en marineer ze in de ketjap en de fijngesneden knoflook.
  3. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  4. Was de taugé.
  5. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten net gaar.
  6. Kook de laatste halve minuut de taugé mee.
  7. Laat de groente uitlekken en afkoelen.
  8. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Spoel de noedels met koud water en laat ze goed uitlekken.
  10. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
  11. Pers een halve sinaasappel uit en snijd het vruchtvlees van de andere helft in stukjes.
  12. Maak de paprika schoon en snijd hem in smalle repen.
  13. Maak de peper schoon en snijd hem in ringetjes.
  14. Bak de tofu in de hete olie bruin. Bak de ringetjes peper kort mee. 
  15. Voeg het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil en de stukjes sinaasappel toe. Meng dit door de noedels en de groente.
  16. Was de koriander en knip dit klein. Maak de salade op smaak met koriander.
  17. Hak de cashewnoten grof en strooi ze erover.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes. Je kunt met de overgebleven tofu ook deze heerlijke paddenstoelencurry maken. 

Video

Bekijk dit noedelsalade-recept op YouTube

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Sperzieboon is deze maand (augustus) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 645 kcal 645 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 0,9 gram 0,9 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.