Bereiding
- Breng een pannetje met water aan de kook.
-
Kruis met een scherp mes de tomaten in. Leg de tomaten kort in het kokende water. Neem ze uit het water en trek het vel van de tomaten.
-
Snijd de tomaten in stukken.
-
Maak de rest van de groente schoon.
-
Snijd de ui en de knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes en de paprika in blokjes.
-
Fruit de ui en de knoflook in de olie. Bak de tomatenpuree kort mee.
-
Voeg de rest van de groente, het paprikapoeder en 400 ml water toe. Breng dit aan de kook en verkruimel het pepertje er boven. Kook de soep 10 minuten.
-
Spoel de witte bonen in een zeef af en laat ze uitlekken.
-
Roer de witte bonen door de soep en laat de soep nog even koken.
-
Strooi er de gewassen basilicum over en geef er brood bij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.