Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Napolitaanse tomatensoep

Het is zo eenvoudig om je eigen gezonde tomatensoep te maken.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 500 gram tomaten
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 gedroogd pepertje
  • 1 kleine pot of klein blik witte (grote) bonen of tuinbonen
  • 10 blaadjes basilicum
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Breng een pannetje met water aan de kook.
  2. Kruis met een scherp mes de tomaten in. Leg de tomaten kort in het kokende water. Neem ze uit het water en trek het vel van de tomaten.
  3. Snijd de tomaten in stukken.
  4. Maak de rest van de groente schoon.
  5. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes en de paprika in blokjes.
  6. Fruit de ui en de knoflook in de olie. Bak de tomatenpuree kort mee.
  7. Voeg de rest van de groente, het paprikapoeder en 400 ml water toe. Breng dit aan de kook en verkruimel het pepertje er boven. Kook de soep 10 minuten.
  8. Spoel de witte bonen in een zeef af en laat ze uitlekken.
  9. Roer de witte bonen door de soep en laat de soep nog even koken.
  10. Strooi er de gewassen basilicum over en geef er brood bij.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij in een linzensalade.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Ronde tomaat is deze maand (mei) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 470 kcal 470 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
1,4 gram 1,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept