Bereiding
- Was de paprika’s, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten.
- Bestrijk de halve paprika's dun met wat olie.
-
Rooster in een
hete pan of onder de grill van de oven in 10 minuten totdat de groente zacht is en de schil zwarte plekken krijgt.
- Leg de paprika’s in een
schaal en dek ze af met een bordje. Laat afkoelen.
- Trek de
schil van de paprika.
-
Pel de knoflook en snijd klein.
-
Pureer de paprika’s, knoflook, walnoten, azijn, gemalen komijn, het paprikapoeder, pul biber en citroensap in een keukenmachine
of met een staafmixer tot grove massa.
-
Breng eventueel op smaak met wat extra pul biber en citroensap.
Variaties
Vervang de balsamicoazijn door granaatappelsiroop. Dit is te koop bij Turkse winkels.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.