Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Mozzarella tosti met spinazie en olijven

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • lunch
  •  

Ingrediënten

  • handje spinazie
  • ½ bol mozzarella
  • 5 zwarte olijven
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Was de spinazie en laat goed uitlekken.
  2. Snijd de mozzarella in dunne plakken.
  3. Snijd de olijven in reepjes.
  4. Beleg twee boterhammen met mozzarella, spinazie en olijven.
  5. Leg de andere boterhammen er bovenop.
  6. Bak de tosti's lichtbruin in een contactgrill of koekenpan.

Ingrediënten over?

Spinazie:
Eet spinazie het liefst op de dag van aankoop of bewaar de groente maximaal 2 dagen in de koelkast, in een plastic zak met gaatjes. Je kunt de overgebleven spinazie verwerken in een pasta

De overige mozzarella kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een aardappelpizza te maken!

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spinazie heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 265 kcal 265 kcal
Eiwit 15 gram 15 gram
Koolhydraten 30 gram 30 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vet 9 gram 9 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 6 gram 6 gram
Zout
1,1 gram 1,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept