Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Warm de oven voor op 200 °C.
-
Was de aubergines en snijd ze in dunne plakken. Bak de aubergines in de olie zacht.
-
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
-
Bak de tartaar met de ui en knoflook gaar.
-
Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 10 minuten sudderen. Breng de saus op smaak met peper en kaneel.
-
Snijd de aardappelen in plakken en schik de helft in een ovenvaste schaal. Schep de tartaar-tomatensaus erop. Dek af met de aubergines en daarna de rest van de aardappelen.
-
Meng de geraspte kaas met de yoghurt en verdeel dit over de aardappelen.
-
Laat de moussaka in de hete oven in 20-30 minuten heet worden en goudgeel kleuren.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.