Bereiding
- Rooster 2 boterhammen in de broodrooster bruin. Snijd het brood diagonaal door en halveer de driehoekjes nog een keer. Houd dit apart.
-
Snijd de andere boterham in stukken.
-
Maak de groente schoon.
-
Verwijder de pitjes van de peper. Snijd alles klein.
-
Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin het brood goudbruin.
-
Bak de amandelen mee tot ze licht kleuren.
-
Voeg de groente toe en roerbak de groente in een paar minuten gaar. Pureer dit met een staafmixer of in de keukenmachine.
-
Voeg wat water toe en maak de saus op smaak met een beetje azijn.
-
Rijg de mosselen aan spiesjes.
-
Schep de saus terug in de pan en leg de mosselspiesjes erin. Warm de mosselen in een paar minuten mee in de saus.
-
Verdeel de spiesjes en de saus over bordjes en leg er driehoekjes geroosterd brood bij.
Variaties
Variatie:
Spiesjes met mosselen in het zuur (potje) + bosui
Spiesjes met garnalen en reepjes sla
Spiesjes met reepjes zoute of zure haring + bosui + radijs
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.