Bereiding
            
                - Rooster 2 boterhammen in de broodrooster bruin.  Snijd het brood diagonaal door en halveer de driehoekjes nog een keer. Houd dit apart.
- 
Snijd de andere boterham in stukken. 
- 
Maak de groente schoon.  
- 
Verwijder de pitjes van de peper. Snijd alles klein.
- 
Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin het brood goudbruin. 
- 
Bak de amandelen mee tot ze licht kleuren. 
- 
Voeg de groente toe en roerbak de groente in een paar minuten gaar. Pureer dit met een staafmixer of in de keukenmachine. 
- 
Voeg wat water toe en maak de saus op smaak met een beetje azijn.
- 
Rijg de mosselen aan spiesjes. 
- 
Schep de saus terug in de pan en leg de mosselspiesjes erin. Warm de mosselen in een paar minuten mee in de saus. 
- 
Verdeel de spiesjes en de saus over bordjes en leg er driehoekjes geroosterd brood bij.
 
        
        
		
            Variaties
            
                Variatie:
Spiesjes met mosselen in het zuur (potje) + bosui
Spiesjes met garnalen en reepjes sla
Spiesjes met reepjes zoute of zure haring + bosui + radijs
            
        
	 
        
		
            Allergie-informatie
            
                
                    We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
                
                
            
        
	 
        
		
            Ingrediënten over?
            
                Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.