Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Miljuschka’s linzencurry

Miljuschka’s linzencurry

  • 4 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 chilipepertjes
  • 5 teentjes knoflook
  • stuk gember (grootte van 1 duim)
  • 2 eetlepels (arachide) olie
  • 3 theelepels komijn
  • 2 theelepels geelwortel (kurkuma)
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 2 eetlepels tomatenpuree zonder zout
  • 300 gram rode linzen
  • 2 blikken gepelde tomaten zonder zout
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kleine pompoen
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 bos koriander
  • 200 gram sperziebonen
  • 4 volkoren boterhammen
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 1 limoen

Bereiding

  1. Maak de uien, de chilipepertjes en de knoflook schoon en snijd het klein.
  2. Schil de gember en rasp het fijn.
  3. Bak ui, de knoflook, de chilipeper en de gember 5 minuten in de olie.
  4. Voeg de specerijen en de tomatenpuree toe en bak nog eens 5 minuten.
  5. Was de linzen in een zeef.
  6. Doe de tomaten met het vocht, 1500 ml water met de bouillontablet, de linzen en het kaneelstokje in de pan en laat 15 minuten koken.
  7. Was de pompoen, verwijder draden en pitten. Snijd de pompoen in blokjes. Doe de pompoen erbij en kook 15 minuten.
  8. Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in stukjes. Doe de bloemkool erbij en kook 15 minuten.
  9. Was de sperziebonen en breek ze een of twee keer. Doe de sperziebonen erbij en kook 10 minuten.
  10. Geef er brood, wat yoghurt en partjes limoen bij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Pompoen is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 510 kcal 510 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept