Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Mie met varkensvlees, broccoli en pinda's

De pinda's geven het gerecht een lekkere bite.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren mie
  • 400 gram broccoli
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel ongezouten pinda's
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel ketjap manis

Bereiding

  1. Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  4. Snijd de bosuitjes in ringen.
  5. Hak de pinda’s grof.
  6. Bak de varkensvleesreepjes in de hete olie met de sambal bruin.
  7. Voeg de broccoli toe en smoor dit in een paar minuten met het vlees gaar.
  8. Laat de mie goed uitlekken.
  9. Voeg de ringetjes bosui en de mie toe aan het vlees-broccolimengsel.
  10. Maak het gerecht op smaak met de ketjap en strooi de gehakte pinda’s erover.

Ingrediënten over?

Sambal
Gebruik een schoon lepeltje om wat sambal uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot sambal is in de koelkast nog ongeveer negen maanden tot een jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 615 kcal 615 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
1,3 gram 1,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept