Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Mie met groente en tempé

Mie met groente en tempé

Vegetarisch eten op z'n best.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus met minder zout
  • 150 gram tempé
  • 1 dunne prei
  • 1 courgette
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 100 gram taugé
  • 150 gram volkoren mie
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • handje verse kruiden, bijv. selderij, peterselie

Bereiding

  1. Was de peper en halveer hem. Verwijder uit 1 helft de pitjes en snijd dit stukje in ringetjes. Houd ze apart.
  2. Pureer of snijd de rest van de peper fijn en pers er een half teentje knoflook boven. Roer er 1 eetlepel sojasaus door.
  3. Verkruimel de tempé met een vork en meng het pepermengsel erdoor.
  4. Maak de groente schoon.
  5. Snijd de prei in smalle ringen, de courgette in halve plakken en snijd de rest van de knoflook klein. Halveer de tomaatjes.
  6. Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de tempé bruin. Bak het sesamzaad kort mee.
  8. Roerbak in de andere lepel olie de prei en de courgette.
  9. Voeg de kerstomaatjes en de ringetjes peper toe en smoor de groente verder gaar. Warm op het laatst de taugé mee.
  10. Schep er de uitgelekte mie en gebakken tempé door.
  11. Maak het gerecht op smaak met verse kruiden en de rest van de sojasaus.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van sojasaus het etiket.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onder in de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Gebruik de rest van de tempé in een lekkere stamppot paksoi.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Prei is deze maand (januari) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 595 kcal 595 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept