Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Mie met geroerbakte zalm en groente

Mie met geroerbakte zalm en groente

Een miegerecht oogt al snel feestelijk.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren noedels
  • 1 ui
  • 1 grote wortel
  • 200 gram broccoli
  • ½ rode peper
  • 200 gram zalmfilet
  • citroensap
  • peper
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram Mexico groentemelange, diepvries
  • 1 eetlepel zwarte bonensaus
  • 5 takjes koriander

Bereiding

  1. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui in snippers en de wortel in halve plakjes. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  4. Snijd het stukje peper klein.
  5. Snijd de vis in blokjes, druppel er wat citroensap over en bestrooi ze met een beetje peper.
  6. Verwarm de olie en roerbak hierin de ui, de wortel, de broccoli en de Mexicaanse groente enkele minuten.
  7. Voeg de zalm toe en roerbak de vis 3 minuten mee.
  8. Roer er de stukjes peper, de zwarte bonensaus en 50 ml water door en laat het gerecht in nog ca. 3 minuten gaar worden.
  9. Was de koriander en knip het klein.
  10. Laat de noedels uitlekken en schep de noedels en de koriander door het vis-groentemengsel.

Ingrediënten over?

Broccoli:
Bewaar broccoli in een open plastic zak of in de verpakking in de koelkast. Het blijft ongeveer 3-5 dagen goed. Gebruik de rest in dit lekkere kapucijnergerecht met tomaatjes.

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpeen is deze maand (september) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat zalm. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies bij voorkeur wilde zalm met MSC.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 685 kcal 685 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 45 gram 45 gram
Zout
1,2 gram 1,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept