Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Meloensoep met druiven

Meloensoep met druiven

Met deze frisse soep steel je de show.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 schijven meloen
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • citroensap of kaneel
  • 100 gram blauwe of witte druiven

Bereiding

  1. Snijd het vruchtvlees van de meloen uit de schil. Pureer het met de yoghurt glad en maak het op smaak met een beetje citroensap of kaneel.
  2. Was de druiven, halveer ze en wip met een scherp mesje de pitjes eruit.
  3. Schenk de meloenpuree in 2 schaaltjes en verdeel de druiven erover.

Ingrediënten over?

Meloen:
Verpak een stuk meloen in plasticfolie en bewaar het maximaal 2 dagen in de koelkast.
Maak van de rest van de meloen een fruitsalade, zoals deze salade met munt
Ook lekker met aardbeien, schijfjes nectarine of perzik of partjes sinaasappel.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Meloen heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 65 kcal 65 kcal
Vet 0 gram 0 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 1 gram 1 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept