Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Visstoof met macaroni

Visstoof met macaroni

Ansjovis, tijm en citroen brengen dit gerecht op smaak.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 620 kcal

Ingrediënten

  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 2 rode uien
  • 400 gram broccoli
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 tomaten
  • tijm
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 2 schijven citroen
  • 2 ansjovis (koeling)
  • 2 stukken kabeljauwfilet
  • peper

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de paprika’s in kleine blokjes en de uien in snippers. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stelen in stukjes. Snijd de tomaten in stukken.
  3. Fruit 1 ui in 1 eetlepel olie zacht. Voeg de tomatenblokjes en wat tijm toe en laat de saus 15 minuten zacht sudderen.
  4. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Halveer de schijven citroen.
  6. Snijd de ansjovisjes in stukjes.
  7. Verwarm de rest van de olie in een hapjespan en laat hierin de stukjes ansjovis wegsmelten.
  8. Bak de paprika en de rest van de ui zacht 5 minuten mee. Voeg wat tijm toe.
  9. Bestrooi de kabeljauw met peper.
  10. Leg de vis bij de paprika in de pan en voeg de stukken citroen toe. Stoof de vis in ca. 8 minuten gaar.
  11. Kook de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten gaar.
  12. Schep de tomatensaus door de uitgelekte macaroni en geef de vis en de broccoli erbij.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.
Kies bij voorkeur voor magere vis met een topkeurmerk. MSC/ASC, Biologisch en Vis met een groene score op de VISwijzer zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 620 kcal
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 66 gram
Waarvan suikers 13 gram
Vezels 17 gram
Eiwit 49 gram
Zout
0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.