Bereiding
- Roer het meel en de margarine tot een glad mengsel.
-
Roer er het eiwit, de poedersuiker en het sesamzaad door.
-
Verwarm een droge koekenpan met een anti aanbak bodem.
-
Schep van het mengsel ca. 10 smalle reepjes in de hete pan.
-
Draai het vuur laag. Bak de reepjes op klein vuur in 20 minuten knapperig en goudbruin. Keer ze af en toe.
-
Neem de wafeltjes uit de pan en laat ze afkoelen.
-
Bewaar de wafeltjes tot gebruik in een goed sluitende trommel.
-
Boen de limoen goed schoon en rasp de schil er dun af. Pers de limoen uit. Was de munt en houd 4 blaadjes achter voor garnering.
-
Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees van de pitten.
-
Pureer de stukken mango met de geraspte limoenschil, 1 eetlepel limoensap, de muntblaadjes, de honing en 2 eetlepels water met een staafmixer of in de keukenmachine.
-
Laat de vruchtenpuree in de diepvries bevriezen.
-
Laat voor gebruik de mangopuree een beetje ontdooien.
-
Mix de bevroren mangopuree snel tot een smeuïge massa.
-
Verdeel het over 4 coupes en garneer met de overgebleven muntblaadjes en 1 of 2 sesamwafeltjes.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.