Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Maaltijdsoep met groen en bonen

Vegetarische bonensoep met verrassend veel groen.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
  • 150 gram doperwtjes, diepvries
  • 150 gram tuinbonen, diepvries
  • 1 potje of klein blik bruine bonen
  • 10 blaadjes basilicum
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 1 klein bruin stokbrood

Bereiding

  1. Maak de courgette schoon en snijd hem in halve plakjes.
  2. Bak de courgette met de kerrie in een soeppan in de hete olie.
  3. Voeg 400 ml water met het stukje bouillontablet, de geraspte citroenschil, de doperwtjes en de tuinbonen toe en kook de groente gaar.
  4. Laat de de bruine bonen in een vergiet uitlekken en spoel ze af.
  5. Roer de bonen door de soep en laat de soep nog een paar minuten koken.
  6. Was de blaadjes basilicum en knip ze klein.
  7. Strooi aan tafel wat basilicum en verkruimelde geitenkaas over de soep. Geef het stokbrood erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Citroenschil:
Alleen er wat van de schil afgeraspt? De hele citroen is buiten de koelkast nog maximaal 2 weken houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette is deze maand (augustus) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 655 kcal 655 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 90 gram 90 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
1,8 gram 1,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept