Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Heerlijke variant op de hartige taart
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar

Maaltijdsalade met zalm en groente

Zoek een ander recept

Zo makkelijk kan het zijn.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 2 eetlepels olie
  • 4 eetlepels azijn
  • 2 takjes peterselie
  • 300 gram broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bos radijs
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 2 bosuitjes
  • 150 gram gerookte zalm

Bereiding

  1. Kook de geschilde aardappelen in 20 minuten net gaar en laat ze iets afkoelen. Snijd de aardappelen in blokjes.
  2. Maak een sausje van de olie, de azijn, peper en de fijngeknipte peterselie. Schep dit door de aardappelen en laat dit op een koele plaats intrekken.
  3. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in kleine roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  4. Snijd de knoflook klein.
  5. Kook de broccoli in weinig water net gaar.
  6. Giet het water af en zet de pan weer op het vuur. Warm de knoflook kort mee. Laat de broccoli afkoelen.
  7. Maak de andere groente schoon. Snijd de radijs in plakjes, halveer de tomaatjes en snijd de bosuitjes in ringen.
  8. Meng de ringen ui door de aardappelsalade en schep dit op een grote schaal.
  9. Garneer de salade met de broccoli, de radijs, de tomaatjes en reepjes gerookte zalm.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van verpakte zalm het etiket.

Ingrediënten over?

Gerookte vis:
Gerookte vis kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte gerookte vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte vis nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte vis.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Radijs is deze maand (december) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat zalm. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Wilde zalm (Alaska) is verkrijgbaar met MSC keurkmerk. Kweekzalm uit Europa is een tweede keuze. info

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 505 kcal 505 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 2,6 gram 2,6 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.