Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Maaltijdsalade met zalm en groente

Zo makkelijk kan het zijn.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 takjes peterselie
  • 4 eetlepels azijn
  • peper
  • 250 gram broccoli
  • 1 bos radijs
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 150 gram gerookte zalm

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 minuten net gaar.
  2. Pel de knoflook en snijd het klein.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook en de bosuitjes heel zacht.
  5. Was de peterselie en knip het klein.
  6. Neem de pan met knoflook en bosui van het vuur en maak er met de azijn, peterselie en peper een dressing van. 
  7. Laat de aardappelen iets afkoelen en snijd ze in blokjes.
  8. Schep de dressing door de aardappelen en laat dit op een koele plaats intrekken.
  9. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in kleine roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  10. Kook de broccoli in weinig water net gaar. Laat de broccoli afkoelen.
  11. Maak de radijs en kerstomaatjes schoon. Snijd de radijs in plakjes en halveer de tomaatjes.
  12. Snijd de zalm in reepjes.
  13. Meng de groente door de aardappelsalade en schep dit op een grote schaal. Garneer met de gerookte zalm.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van verpakte zalm het etiket.

Ingrediënten over?

Gerookte zalm:
Gerookte zalm kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte gerookte zalm goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte zalm nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte zalm.

Broccoli:
Bewaar broccoli in de koelkast. Het blijft ongeveer 5 dagen goed. Gebruik de rest van de broccoli in deze eieren in groentesaus

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Radijs is deze maand (januari) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat zalm (kweek). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Atlantische zalm met ASC of biologisch.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 505 kcal 505 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
2,6 gram 2,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept