Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom?
Lees onze uitleg
.
sluit
Elke donderdag nieuwe recepten die gezond eten makkelijker maken
Aanmelden
Dit verzoek niet meer tonen
Menu
Zoek
Home
Schijf van Vijf
Recepten
Afvallen
Zwanger en kind
Duurzaam eten
Veilig eten
Professionals
Onderwijs
Webshop
Pers
Over ons
Maaltijdsalade met worst
2 personen
15-30 minuten
hoofdgerecht
Ingrediënten
1 ui
150 gram runderbraadworst of -saucijsjes
1 pakje voorgekookte aardappelpartjes of krieltjes (± 450 gram)
kleine krop andijvie (± 200 gram)
1 bos radijs
1-2 eetlepels azijn
Bereiding
Pel de ui en snijd hem in snippers.
Snijd de worst in plakken van ca. 2 cm.
Verwarm een koekenpan met een anti aanbakbodem en doe de worst erin.
Voeg als er wat vet uitsmelt, de ui en de aardappelpartjes bij.
Bak de aardappelpartjes en de worst onder af en toe omscheppen in ca. 8 minuten gaar en goudgeel.
Was de andijvie en snijd de groente in smalle reepjes.
Maak de radijs schoon en snijd ze in plakken.
Meng de groente en verdeel het over 2 borden.
Schep er het aardappel-worstmengsel op.
Roer 4 eetlepels water en wat azijn in de koekenpan en roer het aanbaksel los. Voeg eventueel nog wat peper toe. Schep deze dressing over de salade.
Eet de salade lauw.
Informatie over dit recept
Dit recept is een
weekkeuze
.
Andijvie heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.
Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.
Past in dieet
Caloriearm
Met weinig zout
Bij verhoogd cholesterol
Bij diabetes
Voedingswaarden
per persoon
Recept
incl. menusuggestie
Energie
385
kcal
385
kcal
Vet
10 gram
10 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
5 gram
Koolhydraten
45 gram
45 gram
Waarvan suikers
5 gram
5 gram
Vezels
7 gram
7 gram
Eiwit
20 gram
20 gram
Zout
1,3 gram
1,3 gram
Menu van de week
Ontvang wekelijks een dosis nieuwe en lekkere recepten.
Bekijk een voorbeeld
Aanmelden
Print dit recept
Pinterest
Facebook
Twitter
Email
Deel dit recept