Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Maaltijdsalade met worst

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 150 gram runderbraadworst of -saucijsjes
  • 1 pakje voorgekookte aardappelpartjes of krieltjes (± 450 gram)
  • kleine krop andijvie (± 200 gram)
  • 1 bos radijs
  • 1-2 eetlepels azijn

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem in snippers.
  2. Snijd de worst in plakken van ca. 2 cm.
  3. Verwarm een koekenpan met een anti aanbakbodem en doe de worst erin.
  4. Voeg als er wat vet uitsmelt, de ui en de aardappelpartjes bij.
  5. Bak de aardappelpartjes en de worst onder af en toe omscheppen in ca. 8 minuten gaar en goudgeel.
  6. Was de andijvie en snijd de groente in smalle reepjes.
  7. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakken.
  8. Meng de groente en verdeel het over 2 borden.
  9. Schep er het aardappel-worstmengsel op.
  10. Roer 4 eetlepels water en wat azijn in de koekenpan en roer het aanbaksel los. Voeg eventueel nog wat peper toe. Schep deze dressing over de salade.
  11. Eet de salade lauw.

Informatie over dit recept

Dit recept is een weekkeuze.
Duurzaam eten Andijvie is deze maand (mei) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 385 kcal 385 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
1,3 gram 1,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept