Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Maaltijdgroentesoep met kip

Zoek een ander recept

Je dagelijkse portie groente in een warme kop soep.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 300 gram aardappelen
  • 1 kleine koolrabi
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kipfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram soepgroente
  • ¼ kippenbouillontablet met minder zout
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • half bosje basilicum
  • 75 gram kerstomaatjes
  • ½ klein volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes.
  3. Pel de knoflook en snijd 1 teentje klein.
  4. Snijd de kipfilet in reepjes.
  5. Verwarm 1 eetlepel olie in een soeppan en bak hierin de reepjes kip bruin. Bak de aardappel, koolrabi en knoflook zacht mee.
  6. Voeg de soepgroente en 400 ml water met het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de soep in 10 minuten gaar.
  7. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  8. Was de basilicum.
  9. Maal de pijnboompitten met de basilicum, het andere teentje knoflook, 1 eetlepel water en de rest van de olie met de staafmixer tot een grove basilicumpasta.
  10. Was de tomaatjes en halveer ze.
  11. Laat de tomaatjes de laatste minuten meekoken.
  12. Roer aan tafel wat basilicumpasta door de soep en geef er stokbrood bij.

Ingrediënten over?

Voorverpakte gesneden groente:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of verwerk het in een boerenomelet.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Koolrabi is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 580 kcal 580 kcal
Eiwit 40 gram 40 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 1,5 gram 1,5 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.