Bereiding
-
Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes.
- Was de wortel en snijd in plakken.
-
Pel de ui en snijd klein.
-
Was de tomaten en snijd in blokjes.
-
Schil en rasp de gember.
-
Was de sinaasappel, snijd een reep van de schil met een dunschiller en snijd dat in fijne reepjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
-
Was de linzen in een zeef en laat uitlekken.
-
Verwarm de olie en bak hierin de ui met geraspte gember, gemalen koriander, het komijnzaad en wat kaneel.
-
Voeg de pompoen, wortel, tomaten en linzen toe met het water en kook dit in 10 minuten gaar.
-
Maak de prei schoon en snijd in ringen.
-
Roer de prei en stukjes sinaasappel door het linzen-groentemengsel en stoof nog een paar minuten.
-
Was de koriander, snijd klein en meng met wat sumak door de yoghurt. Serveer bij de linzenstoof.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.