Materialen
Keukenmachine/staafmixer, cakevorm (1 liter)
Bereiding
- Pel de ui en de helft van de knoflook en snijd klein.
-
Was de rozemarijn en snijd fijn.
-
Verwarm ¼ van de olie in de pan en bak de ui glazig.
-
Voeg de knoflook, tomatenpuree, paprikapoeder, peper en de helft van de rozemarijn toe en bak dit een paar minuten mee.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Spoel de linzen en kikkererwten af in een zeef, laat uitlekken en doe ze in een kom.
- Snijd de kastanjes klein en voeg toe aan de kom.
- Voeg de gebakken ui toe aan het mengsel.
- Week het gebroken lijnzaad in het water en meng dit door het linzenmengsel.
- Pureer de helft van het mengsel in een keukenmachine of met een staafmixer en meng de puree door de rest van het grove mengsel
- Vet een cakevorm in en strooi de pompoenpitten over de bodem.
- Schep het linzenmengsel in de cakevorm en bak de cake 10 minuten in het midden van de oven.
- Was de aardappelen en kook 10 minuten in weinig water.
- Was de bospenen en pastinaak, laat een stukje loof aan de wortelen zitten.
- Snijd de groente in frietvorm en meng met de honing, ¼ van de olie en de rest van de rozemarijn.
- Laat de aardappelen afkoelen, halveer ze en snijd elke helft in. Besmeer met ¼olie en peper.
- Voeg de groente en aardappelen na 10 minuten toe aan de oven naast de cake en bak samen nog 20 minuten.
- Pel de rest van de knoflook.
- Hak de helft met basilicum en de rest van de olie tot een sausje en de rest met gegrilde paprika en peper.
- Haal de cake uit de vorm, snijd in plakken en serveer met de geroosterde groente en de sausjes.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.