Bereiding
- Was de linzen.
-
Schrap de wortels schoon.
-
Kook de linzen in ruim water met het stukje bouillontablet in 10 minuten gaar. Kook de laatste 5 minuten een paar plakken wortel mee gaar.
-
Rasp de rest van de wortel grof.
-
Was de bosui onder stromend water en snijd ze in ringen.
-
Snijd het stukje peper fijn.
-
Houd 2 lepels bosui achter. Meng de rest van de bosui en de fijngesneden peper door de geraspte wortel en maak de groente op smaak met wat gemalen koriander, de chilisaus en wat sinaasappelsap.
-
Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan.
-
Giet eventueel de linzen af. Prak de linzen en wortel met een vork wat fijn. Meng er de achtergehouden bosui en de pijnboompitten door.
-
Pers het teentje knoflook er bovenuit. Maak het mengsel op smaak met peper en gemalen koriander.
-
Vorm er 2 schijven per persoon van en wentel ze door het volkorenmeel.
-
Gril de linzenburgers in een grillpan in 10 minuten bruin.
-
Geef de wortelsalade en de broodjes erbij.
Variaties
De chilisaus kun je makkelijk zelf maken. Bekijk het recept
voor chilisaus.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.