Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Linzenburger met pikante wortelsalade

Linzenburger met pikante wortelsalade

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 100 gram rode linzen
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 2 winterwortels (ca. 400 gram)
  • 3 bosuitjes
  • ½ rode peper
  • gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 eetlepel chilisaus
  • sinaasappelsap
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • volkorenmeel
  • 2 bruine pitabroodjes of bruine bolletje

Bereiding

  1. Was de linzen.
  2. Schrap de wortels schoon.
  3. Kook de linzen in 250 ml water met het stukje bouillontablet in ca. 15 minuten gaar. Kook de laatste 5 minuten een paar plakken wortel mee gaar.
  4. Rasp de rest van de wortel grof.
  5. Was de bosuitjes onder stromend water en snijd ze in ringen.
  6. Snijd het stukje peper fijn.
  7. Houd 2 lepels bosui achter. Meng de rest van de bosui en de fijngesneden peper door de geraspte wortel en maak de groente op smaak met wat gemalen koriander, de chilisaus en wat sinaasappelsap.
  8. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  9. Giet eventueel de linzen af. Prak de linzen en wortel met een vork wat fijn. Meng er de achtergehouden bosui en de pijnboompitten door.
  10. Pers het teentje knoflook er boven uit. Maak het mengsel op smaak met peper en gemalen koriander.
  11. Vorm er 4 schijven van en wentel ze door het volkorenmeel.
  12. Gril de linzenburgers in een grillpan in 10 minuten bruin.
  13. Geef de wortelsalade en de broodjes erbij.

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Winterpeen heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 505 kcal 505 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,7 gram 0,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept