Bereiding
- Was de linzen en kook ze in ruim water in ca. 20 minuten gaar.
-
Maak de groente schoon.
-
Snijd de prei in ringen, de tomaten in stukken en de bleekselderij in boogjes.
-
Verwarm de margarine en fruit hierin de prei en de bleekselderij met de kaneel zacht.
-
Verkruimel het chilipepertje erboven.
-
Voeg de tomaten toe en smoor ze een paar minuten mee.
-
Voeg de gare linzen met 250 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng de soep aan de kook.
-
Geef er brood bij.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.