Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Linzen-tomatensoep

Groente en peulvruchten heerlijk samen in een vegetarische soep.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 200 gram bruine linzen
  • 1 dunne prei
  • 300 gram tomaten
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ gedroogd chilipepertje
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in ruim water in ca. 25 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de prei in ringen, de tomaten in stukken en de bleekselderij in boogjes.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de prei en de bleekselderij met de kaneel zacht.
  5. Verkruimel het chilipepertje erboven.
  6. Voeg de tomaten toe en smoor ze een paar minuten mee.
  7. Voeg de gare linzen met 250 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng de soep aan de kook.
  8. Geef er brood bij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Ronde tomaat is deze maand (november) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 490 kcal 490 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 9 gram 9 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Zout
1,1 gram 1,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept