Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Libanese salade met pistoletje

Zo haal je de Libanees bij je thuis.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 klein blik linzen of kidneybonen (uitlekgewicht ca. 200 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ theelepel piment
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bos radijs
  • 1/3 komkommer
  • 2 vleestomaten
  • kropje Romeinse sla, bindsla of little gem
  • 2 bosuitjes
  • hand munt of platte peterselie
  • 2 volkoren pistoletjes

Bereiding

  1. Laat de linzen of kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
  2. Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
  3. Klop er het citroensap, de piment, peper en de olijfolie door.
  4. Meng dit door de linzen of kidneybonen.
  5. Maak de groente schoon.
  6. Snijd de radijs en komkommer in plakken, de tomaten in stukjes, de sla in reepjes en de bosuitjes in ringen.
  7. Meng dit door de peulvruchten.
  8. Was de munt of peterselie en knip het klein.
  9. Maak het geheel op smaak met royaal munt of peterselie.
  10. Serveer de in plakken gesneden pistoletjes erbij.

Ingrediënten over?

Komkommer:
Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur. Eenmaal aangesneden moet hij wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.
Maak van de rest een tzatziki: rasp het stuk gewassen komkommer grof en meng er ½ uitgeperst teentje knoflook en wat yoghurt door. Lekker bij vlees, aardappelen of met brood.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Radijs is deze maand (mei) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 450 kcal 450 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
1,3 gram 1,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept