Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Lentegroen

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • citroensap
  • 6 bladen ijsbergsla
  • stuk rettich of rammenas
  • ½ bosje radijs

Bereiding

  1. Wrijf het mosterdzaad (in een vijzel) kapot.
  2. Maak een dressing van de yoghurt met het mosterdzaad en eventueel een drup citroensap. Verdeel de saus over 2 kleine schaaltjes.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Rol slabladen op, snijd de rettich in repen en halveer de radijs. Verdeel de groente over borden en dip het in de saus.

Ingrediënten over?

Rettich of rammenas:
Bewaar rettich of rammenas in de koelkast, de groente is ongeveer 6 dagen houdbaar. Verpak een stuk rettich of rammenas in plastic folie om uitdrogen te voorkomen. Gebruik de rest in dunne plakken gesneden of geraspt op brood. Ook lekker met geraspte wortel als salade bij deze appelcouscous.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rettich is deze maand (mei) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 35 kcal 35 kcal
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 4 gram 4 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 2 gram 2 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept