Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Lasagne met gegrilde groente en kaassaus

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 1 winterwortel
  • 2 (rode) uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel tijm
  • 50 gram ricotta
  • 6 volkoren lasagnebladen
  • 50 gram walnoten

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Was de courgette en de aubergine. Snijd de courgette en de aubergine in plakken.
  3. Schil de winterwortel met een dunschiller. Snijd van beide kanten een stukje af. Was de wortel en snijd hem in dunne plakken.
  4. Pel de uien. Snijd de uien in parten. Houd 2 parten achter.
  5. Leg de rest van de parten ui, de plakken wortel, de stukken courgette en aubergine op een schaal. Druppel 1 eetlepel olie over de groente. Gril de groente in een grillpan in ongeveer 10 minuten gaar.
  6. Snijd de 2 parten ui in snippers. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  7. Verwarm in een braadpan de andere eetlepel olie. Fruit hierin de gesnipperde ui en de knoflook zacht.
  8. Voeg de tomatenblokjes, wat peper en de tijm toe. Laat dit 5 minuten sudderen. Meng er van het vuur af de ricotta door.
  9. Breek de walnoten in stukjes.
  10. Verdeel de helft van de gegrilde groente over de bodem van een ovenschaal. Schep er ¼ van de tomaten-ricottasaus op. Dek af met lasagnevellen. Schep er weer een ¼ van de tomaten-ricottasaus over en dek af met lasagnevellen. Bedek weer met ¼ van de saus met daarop de rest van de groente. Strooi de walnoten er over. Dek af met de rest van de lasagne. Schep de rest van de tomaten-ricottasaus erop.
  11. Laat de lasagne in het midden van de hete oven in 30 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.

Ingrediënten over?

Walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aubergine heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 660 kcal 660 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vet 35 gram 35 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept