Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Lasagneflapjes gevuld met vis

Een smaakvolle vulling van tomaat, makreel, prei en selderij.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • azijn
  • peper
  • 1 zakje rucola
  • 1 dunne prei
  • stuk rettich
  • 175 gram gestoomde makreel
  • 150 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • 4 grote of 8 kleine lapjes volkoren lasagne
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 4 takjes selderij

Bereiding

  1. Klop een dressing van de olijfolie, azijn en peper.
  2. Was de rucola. Maak de prei en de rettich schoon.
  3. Snijd de prei in smalle ringen en rasp de rettich. 
  4. Verdeel de makreel in stukjes.
  5. Kook de lasagne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Verwarm de margarine en fruit hierin de prei zacht.
  7. Voeg de tomatenblokjes en makreel toe en laat dit warm worden.
  8. Maak het op smaak met kleingesneden selderij en wat peper.
  9. Meng de rucola met de rettich en de dressing.
  10. Laat de lasagne uitlekken.
  11. Leg de vellen naast elkaar op 2 borden, maar laat ze elkaar 1 cm overlappen.
  12. Verdeel het makreelmengsel op één helft van de lasagne en vouw de andere helft er over heen.
  13. Geef de salade er bij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Gestoomde of gerookte makreel:
Gestoomde of gerookte makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gestoomde of gerookte makreel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor niet verpakte makreel. Makreel is ook lekker in een wortelsalade, of op een broodje.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Prei is deze maand (december) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat makreel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Makreel (Noord Oost Atlantische Oceaan) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 700 kcal 700 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vet 35 gram 35 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,7 gram 0,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept