Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Lasagneflapjes gevuld met vis

Lasagneflapjes gevuld met vis

Een smaakvolle vulling van tomaat, makreel, prei en selderij.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 700 kcal

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • azijn
  • peper
  • 1 zakje rucola
  • 1 dunne prei
  • stuk rettich
  • 175 gram gestoomde makreel
  • 4 grote of 8 kleine lapjes volkoren lasagne
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • 4 takjes selderij

Bereiding

  1. Klop een dressing van de olijfolie, wat azijn en peper.
  2. Was de rucola. Maak de prei en de rettich schoon.
  3. Snijd de prei in smalle ringen en rasp de rettich. 
  4. Verdeel de makreel in stukjes.
  5. Kook de lasagne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Verwarm de margarine en fruit hierin de prei zacht.
  7. Voeg de tomatenblokjes en de makreel toe en laat dit warm worden.
  8. Was de selderij en knip het klein.
  9. Maak de saus op smaak met de selderij en wat peper.
  10. Meng de rucola met de rettich en de dressing.
  11. Laat de lasagne uitlekken.
  12. Leg de vellen naast elkaar op 2 borden, maar laat ze elkaar 1 cm overlappen.
  13. Verdeel het makreelmengsel op één helft van de lasagne en vouw de andere helft er over heen.
  14. Serveer de salade erbij.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Gestoomde of gerookte makreel:
Gestoomde of gerookte makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gestoomde of gerookte makreel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor niet verpakte makreel. Makreel is ook lekker in een wortelsalade, of op een broodje.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Prei is deze maand (maart) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat makreel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies makreel met MSC. Makreel uit Middelandse zee is af te raden.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 700 kcal
Vet 34 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram
Koolhydraten 62 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 9 gram
Eiwit 31 gram
Zout
0,7 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept