Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Lasagne

Lasagne

  • 4 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 kleine winterwortel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram rundertartaar
  • 2 eetlepels tomatenpuree zonder zout
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • peper, oregano
  • 2 courgettes
  • 1 bosje basilicum
  • ca. 250 gram volkoren lasagnevellen
  • 1 bol mozzarella (125 gram)
  • 60 gram oude 30+ kaas, geraspt

Materialen

Ovenschaal met inhoud van 2 liter

Bereiding

  1. Maak de uien, de knoflook, de bleekselderij en de wortel schoon en snijd het klein.
  2. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin 1 ui en 1 teentje knoflook glazig.
  3. Bak de tartaar, de bleekselderij en de wortel mee.
  4. Bak de tomatenpuree even mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 20 minuten pruttelen. Maak de saus op smaak met peper en oregano.
  6. Warm de oven voor op 180 °C.
  7. Was de courgettes, verwijder de steelaanzet en snijd de courgettes in plakken.
  8. Fruit de rest van de ui en de knoflook in de andere lepel olie glazig. Voeg de courgettes toe en stoof de groente in ca. 8 minuten gaar.
  9. Pureer de courgette met de gewassen basilicum met een staafmixer tot een dikke saus. Maak op smaak met peper en eventueel oregano.
  10. Kook intussen de lasagne 3 minuten in ruim water.
  11. Bedek de bodem van een rechthoekige ovenschaal met 1/3 van de courgettesaus en leg daarop vellen lasagne. Schep er de helft van de tomatensaus op. Dek dit af met lasagne en schenk er weer 1/3 deel courgettesaus op.
  12. Dek weer af met lasagnevellen, met daarop de rest van de tomatensaus.
  13. Leg de rest van de lasagne erop en schenk de rest van de courgettesaus erover.
  14. Snijd de mozzarella in plakken, halveer ze en verdeel ze over de lasagne. Strooi de geraspte kaas erover.
  15. Laat de lasagne in de hete oven in ca. 30 minuten heet worden en bruin kleuren.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpeen is deze maand (oktober) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 575 kcal 575 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 8 gram 8 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
1 gram 1 gram
Print dit recept
Deel dit recept