Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Lasagne met makreel

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 1 prei
  • 1 eetlepel olie
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 175 gram gestoomde makreel
  • 200 gram diepvries spinazie in deelblokjes
  • nootmuskaat
  • 6 bladen voorgekookte volkoren lasagne
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de paprika in blokjes en de prei in dunne ringen.
  2. Fruit de prei in de olie zacht.
  3. Voeg de paprika en de tomatenblokjes toe en laat dit enkele minuten sudderen.
  4. Verdeel de makreel in stukjes en schep ze voorzichtig door de groentesaus. Maak op smaak met peper.
  5. Laat de spinazie ontdooien en maak de groente op smaak met wat nootmuskaat.
  6. Warm de grill voor.
  7. Beleg de bodem van een ovenvaste schaal met lasagnevellen. Verdeel de spinazie er over.
  8. Dek af met vellen lasagne en schep er de groente-makreelsaus op. Leg de rest van de lasagne er op.
  9. Roer de geraspte kaas door de yoghurt en verdeel dit over bovenkant van de lasagne.
  10. Laat de lasagne onder de hete grill in ca. 10 minuten lichtbruin kleuren.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of saus.

Informatie over dit recept

Viswijzer Dit recept bevat makreel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies makreel met MSC. Makreel uit Middelandse zee is af te raden.

Past in dieet

  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 675 kcal 675 kcal
Vet 35 gram 35 gram
Waarvan verzadigd vet 9 gram 9 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
1 gram 1 gram
Print dit recept
Deel dit recept