Bereiding
- Was de groente en snijd in plakken.
-
Pel de uien en snijd in parten. Houd ¼ ui achter.
-
Druppel de helft van de olie over de ui en groente.
-
Gril de groente in een grillpan in ongeveer 10 minuten gaar.
- Snijd achtergehouden ui klein. Pel de knoflook en snijd klein.
- Bak in de rest van de olie de ui en de knoflook zacht.
-
Schep ¼ van de tomatenblokjes in de ovenschaal.
-
Voeg de rest van de tomatenblokjes en tijm en toe aan de ui. Breng op smaak met peper en laat 5 minuten inkoken.
-
Meng er de ricotta door.
- Hak de walnoten in stukjes.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verdeel de helft van de gegrilde groente over de bodem van een ovenschaal.
-
Schep er ¼ van de tomaten-ricottasaus op. Dek af met lasagnevellen. Schep er weer een ¼ van de tomaten-ricottasaus over en dek af met lasagnevellen. Bedek weer met ¼ van de saus met daarop de rest van de groente. Strooi de walnoten erover. Dek af met de rest van de lasagnevellen. Schep de rest van de tomaten-ricottasaus erop.
-
Zet de oven aan op 200 °C.
- Bak de lasagne in de oven in 40-45 minuten gaar en goudgeel.
Variaties
In deze lasagne kun je allerlei restjes groente verwerken. Het is ook lekker met bijvoorbeeld paprika of pompoen. Vervang de ricotta door hüttenkäse of zuivelspread light.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.