Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Lasagne met gegrilde groente en broccolipuree

Lasagne met gegrilde groente en broccolipuree

Lasagne vol heerlijke groenten

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 590 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 250 gram broccoli
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram tofu
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • peper
  • 1 eetlepel basilicum
  • 6 volkoren lasagnebladen
  • 50 ml halfvolle melk
  • 25 gram walnoten
  • 40 gram geraspte belegen kaas 30+

Materialen

grillpan

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Bewaar het fijne venkelgroen.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  3. Snijd de venkel in dunne plakken, de aubergine in dunne plakken en de helft van de ui in plakken. Snijd de rest van de ui in snippers.
  4. Druppel een beetje olie over de venkel, aubergine en de plakken ui.
  5. Gril deze groente in een hete grillpan in ca. 6 minuten gaar en goudbruin.
  6. Hak de tofu in kruimels.
  7. Fruit de gesnipperde ui in de rest van de olie glazig.
  8. Bak de tofu kort mee en pers er de helft van de knoflook boven uit.
  9. Voeg de tomatenblokjes, wat peper en basilicum toe. Laat de saus 10 minuten sudderen.
  10. Kook de lasagne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  11. Kook de broccoli in weinig water gaar.
  12. Pureer de broccoli met de rest van de knoflook en de melk met een staafmixer of in de keukenmachine tot puree.
  13. Warm de broccolipuree nog even goed door.
  14. Hak de walnoten grof.
  15. Knip het achtergehouden venkelgroen fijn en meng het met de walnoten en de kaas.
  16. Halveer de bladen lasagne.
  17. Leg op 2 borden een vel lasagne en schep er wat saus over. Leg er gegrilde groente op.
  18. Herhaal dit met nogmaals lasagne, saus en groente en dek af met de rest van de lasagne.
  19. Strooi er het walnoten- kaasmengsel over. Schep de broccolipuree ernaast.

Ingrediënten over?

Broccoli:
Bewaar een stronk broccoli in een open plastic zak of in de verpakking nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak er deze lekkere groentesaus mee.

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Aubergine'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 590 kcal
Vet 25 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram
Koolhydraten 58 gram
Waarvan suikers 17 gram
Vezels 15 gram
Eiwit 26 gram
Zout
0,7 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept