Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Lamsvlees in yoghurtmarinade, spitskool en rijst

Lamsvlees in yoghurtmarinade, spitskool en rijst

Het vlees met de verrassende marinade moet je proeven!

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Ingrediënten

  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 2 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • ½ eetlepel tandooripasta
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 200 gram lamsvleeslapjes
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 600 gram spitskool
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  2. Meng de gemberwortel met de geraspte sinaasappelschil en de tandooripasta door de yoghurt.
  3. Bestrijk hiermee de lapjes lamsvlees. Laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
  4. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Maak de spitskool schoon en snijd de kool in repen.
  6. Verwarm de margarine en stoof hierin de spitskool in 8-10 minuten gaar.
  7. Verwarm de grill en gril het vlees in ca. 6 minuten gaar en bruin.
  8. Serveer de rijst en de spitskool bij het vlees.

Ingrediënten over?

Sinaasappels:
Sinaasappels zijn op kamertemperatuur 10 tot 21 dagen te bewaren. Bewaar ze niet in de koelkast. Sinaasappels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Spitskool'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 535 kcal
Vet 17 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 62 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 8 gram
Eiwit 31 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept