Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Was de peterselie en knip het klein.
-
Maak het gehakt aan met peper, een half uitgeperst teentje knoflook en de peterselie.
-
Vorm er kleine balletjes van en zet ze afgedekt 15 minuten in de koelkast.
-
Pel de ui snijd hem klein.
-
Was de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees klein.
-
Bak de gehaktballetjes in de olie bruin.
-
Voeg de ui toe en pers de rest van de knoflook er boven uit. Bak dit kort mee.
-
Voeg de stukjes tomaat, de tijm, peper en 100 ml water toe en stoof het geheel in 10 minuten gaar.
-
Maak de courgettes schoon en snijd ze in plakken. Stoof de courgettes in de margarine in 5 minuten gaar.
-
Serveer de courgette en de aardappelen bij de gehaktballetjes.
Variaties
Vervang het lamsgehakt door rundergehakt.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.