Bereiding
- Snijd de gedroogde appeltjes in stukjes en laat ze 20 - 30 minuten in 100 ml water met wat citroensap wellen.
-
Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
-
Week het brood in een paar lepels water.
-
Maak het gehakt aan met het uitgeperste teentje knoflook, het brood en wat peper.
-
Vorm er kleine gehaktballetjes van ter grootte van een walnoot.
-
Bak de gehaktballetjes in de hete margarine in 10 minuten bruin en gaar.
-
Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
-
Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
-
Maak het stukje prei schoon en snijd het klein.
-
Giet het uitgelopen vet van de gehaktballetjes uit de pan.
-
Voeg de prei, de appelstukjes met het weekwater en het mosterdpoeder toe aan de gehaktballetjes en warm dit nog even goed door.
-
Geef de broccoli en de aardappelen erbij.
Variaties
Vervang het lamsgehakt door runder- of kippengehakt.
Extra informatie
Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Prei:
Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer drie weken in de koelkast goed.
Bak een restje prei in ringen gesneden met een paar plakjes champignons of reepjes paprika en eet dit op brood.