Bereiding
- Scheur het brood in stukken en week het in een beetje water.
-
Pel de knoflook en de sjalot en snijd ze fijn.
-
Maak het lamsgehakt aan met het geweekte brood, de knoflook, de sjalot en wat peper. Vorm er per persoon 2 burgers van.
-
Laat de burgers afgedekt in de koelkast 15 minuten opstijven.
-
Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
-
Schil de sinaasappels dik en snijd het vruchtvlees in blokjes. Vang het sap op.
-
Maak van het sinaasappelsap met de yoghurt en wat peper een dressing.
-
Was het bieslook.
-
Meng de blokjes sinaasappel en de dressing door de bleekselderij en knip het bieslook erover.
-
Snijd de broodjes open en rooster de snijvlakken in een grillpan lichtbruin.
-
Verhit de margarine en bak de hamburgers in 8 minuten gaar.
-
Was de tomaat en snijd hem in plakken. Leg op iedere burger een plak tomaat en bak de tomaat nog even mee.
-
Strooi er wat tijm over en leg ze op de broodjes. Geef de salade erbij.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.