Bereiding
- Vermeng het meel met de basterdsuiker en de speculaaskruiden in een kom.
-
Voeg de koude margarine toe en snijd dit met twee messen in stukjes.
-
Kneed de massa met een koele hand snel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg afgedekt in de koelkast minimaal 30 minuten opstijven.
-
Verwarm intussen de oven voor op 150 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
-
Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een kleine knikker. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze iets plat.
-
Bak de kruidnoten in 12-15 minuten in de oven gaar.
Variaties
* Gebruik in plaats van 200 gram glutenvrij meel 100 gram boekweitmeel + 100 gram rijstemeel.
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.