Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
De kracht van Italiaanse eenvoud
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar

Kruidige stoofpot met sinaasappel

Zoek een ander recept

Lekker met aardappel en snijbonen.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 sinaasappels
  • 200 gram hamlap
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 6 aardappelen
  • 400 gram snijbonen

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Boen 1 sinaasappel met warm water schoon. Rasp van 1 helft de schil. Verwijder de schil en snijd de sinaasappel in dunne plakken. Halveer de plakken sinaasappel. Pers de andere sinaasappel uit.
  3. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper en meel.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees bruin.
  5. Fruit de ui mee en pers het teentje knoflook er boven uit.
  6. Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de stukjes sinaasappel, 50 ml water, het laurierblad en de kruidnagels toe en stoof het vlees in 30 minuten gaar.
  7. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  8. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
  9. Geef de snijbonen en de aardappelen bij het vlees.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Sinaasappel: citrusvruchten kun je het beste koel en donker, buiten de koelkast bewaren.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijboon heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 550 kcal 550 kcal
Eiwit 40 gram 40 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 0,3 gram 0,3 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.