Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Kruidige worteltjes met tempé

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 150 gram tempé
  • peper
  • paprikapoeder
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram winterwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Snijd de tempé in blokjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de ui en de knoflook in snippers. Snijd de wortels in plakken.
  5. Verwarm de olie en bak hierin het komijnzaad tot het gaat geuren.
  6. Fruit de ui en de knoflook een paar minuten mee.
  7. Bak de tomatenpuree en wat paprikapoeder kort mee.
  8. Voeg de plakken wortel toe met 100 ml water en stoof de groente in 8-10 minuten gaar.
  9. Bak de tempé in de hete margarine in een paar minuten heet en bruin.
  10. Breng de melk aan de kook.
  11. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree. Geef de worteltjes en de tempé erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Winterwortels zijn buiten de koelkast 1 tot 2 weken houdbaar.

Bewaar een stuk tempé afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik de rest van de tempé met venkel.
Vries eventueel in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpeen is deze maand (oktober) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 540 kcal 540 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept