Bereiding
- Was de linzen en kook ze in ruim water in ca. 20 minuten gaar.
-
Pers het teentje knoflook uit.
-
Pers de citroen uit.
-
Meng ca. 1 eetlepel citroensap, de knoflook, royaal tijm, peper en de olie en schep dit door de gare linzen.
-
Bestrijk de zalm met wat citroensap en laat dit even staan.
-
Was de komkommer en rasp ¼ grof.
-
Roer de geraspte komkommer door de yoghurt en maak de saus op smaak met peper.
-
Warm de grill voor en gril de zalm in 6-8 minuten gaar en bruin.
-
Maak de paprika en de wortel schoon.
-
Snijd de paprika en de rest van de komkommer in reepjes en rasp de wortel grof. Meng de groente en maak de salade op smaak met peper en citroensap.
-
Leg de zalm op de linzen. Geef de salade en de yoghurtsaus erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.