Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Kruidige kip met paprika

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kippenbouten
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • ¼ kippenbouillontablet met minder zout
  • 2 rode paprika's
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 100 gram diepvries doperwten
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 struikjes witlof

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  2. Neem het vel van de kippenbouten.
  3. Bak de kip in de hete margarine bruin.
  4. Bak de ui en de knoflook even mee.
  5. Voeg specerijen toe en bak ze even mee.
  6. Voeg 250 ml water en het stukje bouillontablet toe en stoof de kip 30 minuten.
  7. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in repen.
  8. Doe de paprika bij de kip en stoof ze in nog 15 minuten verder gaar.
  9. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  10. Kook de doperwtjes in een bodempje water in 1 minuut net gaar.
  11. Maak een dressing van de yoghurt en het sinaasappelsap.
  12. Maak het witlof schoon en snijd het in dunne repen. Meng er de dressing en de doperwtjes door.
  13. Geef de macaroni en de witlofsalade bij de kip.

Ingrediënten over?

Yoghurt :
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. 


Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Paprika'. Dit product is deze maand (juni) niet de meest duurzame oplossing.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 620 kcal 620 kcal
Eiwit 45 gram 45 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 0,4 gram 0,4 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.